Как да си направим сами чанта

дамска чантаВинаги може да сте модерни и практични с малко пари. Така в стил най-нови модни тенденции може сами да проектирате вашата нова дамска чанта. За целта ще са ви нужни някои материали от памук, синтетика или коприна, а моделът сами да проектирате според желанията си.

Направете чанта през рамо – за целта използвайте кърпа, размерът й ще определи колко неща може да помести новата ви чанта. Сгънете квадратната кърпа по диагонал и ще получите триъгълник. Задължително е тук да съобразите лицевата страна, която да остане най-отгоре. Следва да завържете възли от двете и страни. Колкото по-спретнати са те, толкова по-красива ще е чантата. Постарайте се възлите да бъдат приблизително на разстояния в симетричност с основата на чантата. Обърнете кърпата, така, че възлите да останат в средата. Повдигнете свободните ъгли и завържете един финализиращ възел. Така направената дамска чанта ще е практична дори за ежедневно пазаруване. Десенът й може да е съобразен с останалия тоалет. Ако разполагате с няколко кърпи в гардероба, които да са от различни материи или цветове, то може да имате дамска чанта за всеки ден и всяка дейност различна. Може да ходите на пазар, разходки, плаж с подобно творческо изобретение.

Практична чанта за гримове, тип несесер – дори, когато са подредени в специален козметичен несесер, гимовете се разпиляват. За да не се случва това може да използвате подложка от бамбукови пръчици. За целта пришийте ластик от единия и до другия край на подложката, като поставяте малки разстояния, в които след това да пъхнете всеки атрибут за гримиране. Предвидете различни ширини на ластичетата в самата подложка, защото дамската декоративна козметика разполага с различни по ширина гримове. В подобен практичен несесер може да поместите четка за руж, четки за сенки, гланц за устни, червила, спирала за очи и очна линия, пинсети, ножичка, пила за нокти и пр. След като подредите спретнато, навийте подложката на руло и стегнете с фина сатенена панделка.

Scroll to Top