Почистване на дворове и парцели от паднали листа и трева

Почистване на дворове и парцелиПочистването на парцела от паднали листа и сухи клонки може да е една от най-скучните работи. Това е и една от най-големите бъркотии на двора. Тези листа и тревата могат да доведат до изсушаване или мъртва трева. Колко е обемът на паднали листа на моравата крайна сметка зависи от размера на дървета в близост. Може да се наложи да ги почистите няколко пъти през целия сезон.

Обмислете използването на вентилатор, за да ускорите процеса по работата. Листни вентилатори идват в няколко разновидности, включително електрическо задвижвани, безжични модели. Има някои с двойна функция за издухване на разположение. Тези вентилатори смучат листата и ги превръщат в тор, намаляват обема на падналите и събират в около 90% от всички. Тези опции ще намалеят драстично количеството време, което прекарвате в подобна дейност. Още по-лесно би могло да бъде ако потърсите екип по почистване на дворове и парцели.

За да направите своя процес по почистване по-лесен, може да потърсите и други варианти. Един такъв вариант е картонена чанта за широки тревни площи и листни торби, които са сгъваеми и са с дръжки, които го правят по-лесни за транспортиране. След като сте отстранили листата, може да ги добавите към вашата купчина тор. Те са чудесно допълнение и ще добавят естествени хранителни вещества, за през пролетта.

Ако премахването на листата от тревата не е опция, пуснете косачката над тях. Това ще ги нарежете на много по-малки парчета, които по същество ще се превърнат в тор. Тези по-малки парчета ще защитават вашата морава през зимата.

Scroll to Top