6 ефективни начина за лечение на прекалено суха кожа

лечение на лечение на суха кожаСухата кожа може да се превърне в голям проблем, ако не се лекува навреме. Ако не вземете под внимание подобен сигнал, то кожата ще започне да ви боли, а може дори да кърви. Има няколко начина, чрез които можете да се реши този проблем.

  • Превенция на суха кожа

Най-добрият начин за решаване на проблема е да се действа още преди да се случи. Превенцията е винаги по-добре, отколкото лечение.

Започнете да се грижите добре за кожата си, преди да стане прекалено суха.

Добре е да започнете да защитавате кожата от елементи като слънце, вода, вятър, студ, дъжд и дори климатици. Всички тези неща могат да доведат до сериозно увреждане на кожата. Уверете се, че сте защитени не само през лятото, но и през зимата. Опитайте се да не се излизате с непокрита кожа и започнете да носите ръкавици и шалове.

Когато става дума за слънцето, кожата е склонна да става по-суха. Опитайте се да не излизате без слънцезащитен крем и не оставайте на слънце твърде дълго. В пъти тенът може дори да причини рак на кожата, тъй като слънчевите лъчи са доста вредни за кожата.

  • Използвайте природни продукти

Има множество природните душ гелове и сапуни, които не се отразяват неблагоприятно на кожата. Такива сапуни и душ гелове трябва да бъдат нови и най-добрите приятели за грижа по кожата. Когато става въпрос за лечение на суха кожа, те са може би най-добрият лек. Тези, с козе мляко работят най-добре.

  • Овлажняващите с кленов сироп и масло от шеа

Маслото от шеа и кленов сироп са може би двата най-добрите елемента за лечение на суха кожа. Тя ще бъде по-добре, ако можете да намерите органично масло от карите, но ако не може да овлажните достатъчно, включете и двете съставки в ежедневието.

  • Да остане хидратирана

Трябва да се разбере, че вътрешната хидратация е изключително важна за кожата. Препоръчително е да се пият поне 6-8 чаши вода в един и същи ден. Това ще ви помогне да поддържате кожата хидратирана.

Няколко дерматолози твърдят, че с всяка чаша кафе трябва да се приема чаша вода. По този начин ще можете да върнете течностите, които кафето отнема от вас. Алкохолът и чаят имат същия обезводняващ ефект върху кожата.

  • Кажете не на горещи вани

Съвсем естествено и разбираемо е горещите вани да се харесват, но те отнемат влагата от кожата. Когато зачестяват или са в по-дълги периоди от време е добре да се взема хладен душ или да се редуват водите.

  • Ексфолиране

Жените са склонни лекуват сухата кожа с ексфолиращи маски и козметика. Това допринася изсушаването на кожата и е абсолютно погрешно. Всеки път, когато ексфолирате, вие всъщност изваждате мъртвите клетки. Ако го правите повече от два пъти в седмицата това ще остави кожата червена и суха.

Scroll to Top