Видове матраци на БГ пазара

Вече и на БГ пазара има многообразие от матраци. Те се различават, както по материали на изработка, така и по качества. Ето, защо преди покупката на който и да е матрак Нани предлага повече информация около характеристиките им:

  • Водни легла и комбинирани матраци

Докато комбинирате пълен набор матраци са изработени с помощта на слоеве от различни материали (вълна, кокос, конски елементи, латекс и др), водните матраци са еластични и формовъчни. Те поемат всяко движени, благодарение на вътрешната течност. Тези модели матраци станаха популярни много в италианските домове, а сега могат да се намерят и на БГ пазара. Те не позволяват на влагата да се разпръсне надолу. Водоустойчива и херметически затворена система спомага да се избегне изпотяването. От собственикът им се изисква само да регулира по най-добрия начин температурата на водата, за да се избегне, потене в прекомерно количество по време на сън.

  • Висококачествени матраци с пяна

На пазара, ние откриваме предимствата, матраци от вискоеластична пяна (или пяна с памет), които да гарантират, че натискът на тялото се разпределя по един хомогенен начин. В този случай, обаче, ще трябва да се справяте с недостатъка на втвърдяване на пяната в случаите, когато температурата в помещението е твърде ниска. Освен това, депресиите, причинени от тежестта на тялото могат да бъдат ограничат свободата на движение.

  • Полиуретанова пяна – матраци естествени и футон

Определено полиуретанова пяна прави матраците по-гъвкави, еластични и удобни. Футонът, състояща се от един слой вълна или памук, евентуално се смесва с кокосови влакна и латекс. Един от най-новите е естествени матраци, са изработени от материали, които не подлежат на никакво лечение, абсолютно естествено и може да бъде персонализирани според изискванията в случая.

  • Латексови матраци

Накрая, не може да забравим за латексовите матраци. Такива обикновено имат знака за качество QUL, което показва истинността обозначения относно използваните компоненти и гарантира, че няма вредни вещества в състава си.

Scroll to Top