Избор на мека подова настилка, според типа стая

parketiАко трябва да избирате твърда подова настилка, навярно изборът ще е насочен към някои от най-актуалните видове на пазара – ламинат, паркет или дюшеме са сред най-предпочитаните поради добрата топлоизолация и красив вид. Но дори да имате най-добре изолирания под ще се наложи да поставите допълнение към визията му с килим. Това дали ще е килим с дълъг косъм, пухкаво покритие или с къс и твърд косъм е ваше решение. Ето обаче как да по-предизвикателно да избирате според типа стая:

Преди да изберете килим е важно да се определят: точно размерите на стаята, където той ще лежи. Например, 2-3 малки килими могат да бъдат зонирани в една голяма стая: самостоятелен кът за спане от зоната за отдих. Ако искате визуално уголемяване на стаята, изберете светъл килими с диагонал модел.

Килими в коридора

В залата по-добре да изберете изкуствен килим с гумена подложка. Този килим е с дълги опашки за услуги и моделът може да скрие нежелани дефекти. Чудесна възможност за залата могат да бъдат някои килими с орнамент.

Подовата настилка за детска стая и хол

В хола и детската стая може да насочите най-добрият избор килими с нисък или среден косъм. Те продължават да служат дори по-дълго, отколкото предполагате. Друго предимство за тях е, че не оставят видими следи от тежки мебели. Ето, защо е важно да изберете само според красива визия, ярки, цветни краски.

Килим за входната врата

Изборът на килим за входа, трябва да откроява според нюансите. Ако подът ви е от гранит, мрамор, плочки или друга гладка повърхност, изберете настилка с уникални неща – орнаменти или лого.

Постелка за баня

За банята е по-добре да изберете ватиран, памук, синтетични рогозки или други изкуствени материи.

Килимът в спалнята

Направете по-доброто представяне на спалнята. Нека тя бъде наистина уютни с килим от вълна. Такива подови настилки перфектно абсорбират шума, а стъпването през нощта, върху подобен под, носи истинска наслада.

Тъй като основната цел на всяка стая е да допринесе за правилната почивка и здрав сън, в спалнята са неуместни твърде ярки цветове.  Спални помещения е по-добре да се спрете на килим в пастелни нюанси. В близост до леглото може да сложите няколко меки килимчета от всяка страна.

Scroll to Top