Съвети за намаляване депонирането на отпадъци

„Мисля си да хвърля някои стари боклуци“ – така често мислим или изричаме. Въпросът е къде обаче и замисляме ли се как подобна постъпка би повлияла на околната среда.

Докоснете или напълно трансформирайте редица битови предмети, заровени в дома в нещо по-полезно. Това може да стане по много начини, но най-общо те са – рециклиране, повторна употреба, ново приложение, подаряване, даряване или изхвърляне. И щом дойдохме на думата, ако имате боклуци за изхвърляне от дома, след голямото почистване на мазета и тавани, то ето най-важните съвети, които ще осигурят на всеки проект най-добър резултат.

  1. Уверете се, всички неща, които сте складирали с години са прегледани повторно. Направете няколко камари от тях.
  2. Когато се стигне до изнасяне, проверете онези стари мебели, които са твърде обемни, за да могат да бъдат изнесени цели. Потърсете си майстори за демонтаж.
  3. Имайте предвид, че само едно нестабилно движение напред-назад по повърхността, всеки удар може да окаже сериозна травма на вас или на интериора. Не рискувайте като се нагърбвате с всички задачи сами. По-добре опитайте, като си наемете фирма за изнасяне и изхвърляне на стари мебели.
  4. Избягвайте да вършите сами всичко. С наемане на професионален екип ще ви се осигури транспорт и извозване до депо. Това е голямо предимство пред онези фирми, които предлагат сами единични услуги.
  5. Когато решите да възстановявате градинска мебел или стари мебели, складирани по тавани и мазета, помислете предварително за какво ще ползвате в бъдеще. Направете старателно почистване на всички части, за да може с един-два курса да извозите всички боклуци от дома.

Има много идеи онлайн за подобрения в дома и съвети, които да намалят отпадъците в депата.

Scroll to Top