Топ растения за двора в най-студеното време

Всички знаем, че зимата е красива, но да се гледа само от вътре. Ако обаче през прозореца се вижда оголения двор, картинката може да ви се стори прекалено тъпа, тъжна и абсолютно скучна. Винаги има решение. Може да разнообразите дворното място, като започнете с почистване с фирма.

Когато дворът е почистен, откриете топ растенията, които остават пъстри и зелени дори в зимата. С тях ще внесете хармония и красота, дори за нетипичния студ:

Може да подредите най-различни нюанси като огнени червени, ярки теменужки, блестящи портокалови, весели жълти и прекрасни розово. И всичко това точно в задния двор! Има много растения, които не само растат, но и процъфтяват в зима. Нещо повече, някои от тези сортове са доста ниски за поддръжка и не се нуждаят от особени грижи.

На фона на цялата зимна обстановка, представете си как биха изглеждали:

  1. Панси

Теменугите са идеалните растенията. Семената им трябва да се засадят в края на пролетта и не по-късно от началото на есента. Обичат богата и песъчлива почва. Вода със семена или фиданки добре. Теменугите също могат да се отглеждат в саксии. Семената покълват най-добрите в топла среда, но трябва да им се гарантират, предпази мерки в началото и след засаждането им.

  1. Чемшир

Вечнозеленият храст може да вирее с години, при това да се оформя в най-различни форми. Той е зелен и красив дори в най-големите студове, когато е поотупан със сняг

  1. Бор

Друг вечнозелен, но от дървесен вид са познатите бор и ела. Те са фаворити за големите дворове С тях ще имате красота в зимата и дебела сянка през лятото. Наред с това преди коледните празници може да използвате естествената им магнетична сила и да украсите с гирлянди и лампчики.

Запомнете, че бързо растящите растения изискват малко поддръжка. Засадете фиданките в края на пролетта или есента. Цветовете ще започнат да се появяват само след първата слана и ще продължат да радват цяла зима. Наторяване на растенията се прави добре и може да покрие, ако има прогнози за снежни бури.

Противно на общоприетото схващане, растения, които растат през цялата зима могат да издържат дори мразовити температури. След като тези растения са засадени един път може да ги обгърнете с цялата любов и грижи. За рязане на клони и почистване на дворни места през зимата потърсете ХАМАЛ.BG.

Scroll to Top