Пресаждане на малки и големи растения

Растенията трябва да бъдат пресаждани. Те се нуждаят също толкова от трансплантиране в нова, свежа и по-богата почва, както от вода и слънчева светлина. Подобно на растенията в градината, така и цветята в саксия искат внимание, грижа и обновяване на почвата в саксията.

Ако ви трябва почистване на градина с двор, то има добри фирми, които да са полезни.

Когато не сте сигурни дали едно растение се нуждае от трансплантация е необходимо да го издърпате леко навън от пръстта. Обърнете саксията с главата надолу и натиснете ръба на масата, внимателно. Извадете растението. Ако корените са израснали и са обхванали цялата земя, формирайки компактно тяло, значи е време да бъдат прехвърлени в ново гърне. Преди земя да бъде сменена, уверете се, че растението е в добра форма, няма признаци на заболяване или вредители. Пресаждането може да отслаби растението. Не позволявайте на корените да излязат през отвора в дъното на тенджерата. Ако, обаче, са направили това е важно да ги обработите внимателно и да засадите в нова, по-голяма саксия.

Пресаждането на големи растения – може да достигне височина от два метра. Как да се справяте с такива гиганти? Добро решение може да бъде частична подмяна на земята. Тя се състои в избора на горния слой и замяна с нова почва. За всяка една рутинна или сезонна работа по растения, независимо дали са засадени в дворове, градини или саксии е добре да имаме общи познания.

Разберете за извозване на строителни отпадъци в София.

Scroll to Top