Акнето: Защо е там?

Акнето: Защо е там?Акнето може да бъде объркващо за хора от всички възрасти: и от 15, и от 35 години! Ако човек внимателно гледа на своето здраве, почиства лицето всяка вечер, то ще изглежда защитено от акне.

В действителност, тялото ни е засегнато от вредните фактори на околната среда. Въпреки това навън има милиони опасни микроби. Докато се храним, спим, четем, нашата имунна система активно се бори с нашествието на чужди бактерии. Отслабване защитата в периоди на умора, също прави уязвими юношите, страдащи от хормонални колебания. Всичко това допринесла за появата на неприятните пъпки, а изборът на грешен храна и лоши навици само засилва ситуацията.

Започнете с подходяща козметика – гел с насочено действие.

Оказва се, че през деня човек докосва лицето твърде много пъти. Спрете да правите това, ако е и ваш навик. Нещо повече, ние трябва да сме загрижени. Всички чисти повърхности: таблети, телефони, дръжки за врати, парапети, пари, всички са мръсни предмети, след докосването им необходимо да мием ръцете.

Учените са прави: веднъж един елементарен навик на миене на ръцете често спасява хората от ужасните епидемии. Днес имаме възможност да си миете ръцете, у дома, в училище, на работното място, но по някаква причина забравяме елементарните правила за хигиена. Тези съвети са повече от полезни за вашето здарве.

Ако носите шал, перете го по-често. Въпреки това, всичко, което се отнася до бузите и челото трябва да бъде чисто.

Ако искате да използвате козметика, не стигайте до крайности. Хората, които имат проблеми с кожата, не трябва да използват ексфолианти и други почистващи препарати с агресивно действие. Най-добре е да избере грим и козметика от професионалист, който знае какъв вид кремове и тоници няма да имат пагубен ефект върху кожата.

Scroll to Top