Как да създадем максимален комфорт в стаята за новороденото

За комфорта в детската стая имат значение много неща. От средата на безопасност, до здравословната и приятна обстановка, в която растат децата ни. Нека разгледаме поетапно всеки елемент:

Температурата в детската стая

За децата оптималната температура е позиция на термометъра маркиран между 18 и 20 ° C. Понякога този диапазон помага за поддържане на отоплителни уреди. Ако имате система за централно отопление, тогава не трябва да се учите тепърва как да създадете комфортни условия за себе си. Ако термометърът падне под 16 ° С, трябва да наваксате бързо с допълнителна завивка. Ако у дома е горещо и температурата се повиши над 25 ° C, трябва да се събличат бебешките дрешки.

Не е препоръчително да се използва преносим нагревател, тъй като намалява изгарянията на кислород и влажност. Ако къщата е твърде влажна, помещението трябва често да се проветри. В сухи условия може да се постави централно отопление. Избягвайте отопление по пода, ако не е изолирано, защото бебетата започват с лазене и ако не е защитено и обезопасено мястото могат да пострадат.

Предвидете почистване с извозване от апартамент: http://xn--80aa7ac7b.bg/%D0%B8%D0%B7%D1%85%D0%B2%D1%8A%D1%80%D0%BB%D1%8F%D0%BD%D0%B5-%D0%BD%D0%B0-%D0%B1%D0%B8%D1%82%D0%BE%D0%B2%D0%B8-%D0%BE%D1%82%D0%BF%D0%B0%D0%B4%D1%8A%D1%86%D0%B8-%D0%BE%D1%82-%D0%B0%D0%BF%D0%B0%D1%80.

Според психолози

Създаването на комфортна среда за живеене е нещо доста важно. Първата стъпка е да се реши дали да изберете отделна стая или новороденото ви дете ще живее с вас на първо време. Това ще улесни периода на адаптация и ще улесни майката да се грижи за детето. Така няма да се налага да става през нощта по няколко пъти и да отива в стаята на бебето.

Важно е да се избере цветовата схема на стаята. Бебетата обичат да съзерцавам цветните петна. Може да поставите многоцветен килим или да се придържате към дъгата на тавана. Въпреки идеите и желанията си да обновите детското помещение, не бързайте да се ограничавате в един цвят. Доказано е, че деца, лишени от определен цвят, през целия живот занапред остават чувствителни към него.

Научете за форма по извозване на строителни отпадъци до сметище: http://smetishte.com/smetishte-stroitelni-sofia.

Децата обичат да слушат класическа музика. Такава допринася за по-добър сън. Когато бебето спи, звука на музиката не е необходимо да се изключи напълно. Така бебето ще започне да се развива слуха. Установено е, че бебетата предпочита музика с честота и тонус в близост до човешки глас. Най-подходящи са Брамс и Моцарт.

Къде по-добре да се поставите детското легло?

Най-доброто място за детско креватче е уединен ъгъл, далеч от акумулатора, прозорците и проектите. Да не се поставя на леглото срещу улицата на стената.

Разберете и кой почиства тавани и мазета: http://fori.eu/pochistvane-na-tavani-i-mazeta-s-chicho-fori.

Еколозите са на мнение, че болестите в ранна детска възраст са свързани с лоша среда, но едва ли някой ще гледа на слънцето, боядисаните с боя стени или красив полилей с пенливи многоцветни ивици като заплаха за здравето на бебето.

Не забравяйте това!

Scroll to Top