Еко стилът като декорация на дома

Екостилът се прилага успешно за всякакви декорации в дома. Ако търсите начин да го приложите и в своя дом, то започнете с проучване на цветовата схема.

Организирането на интериора е важно и трябва да се придържаме към естествени цветове – заглушено кафяво, сиво-жълти, бежови и всички нюанси на зеленото. Изборът на ярки акценти може да бъде вдъхновен от полускъпоценни камъни – аметист лилаво, петнист Лабрадор, жълт яспис, червени и розови корали. Металът се използва малко, предимно продукти без злато или сребро, блясък, тъмни матови оттенъци чугун, бронз, тъмна стомана.

Скандинавските дизайнери залагат на светли цветове, включително и бяло. Неговото място в интериора на хола в екологичен стил създава перфектно изграждането на тавана. За спалнята – стените са с цвят на слонова кост или черупки, в банята се използва керамика и матирано стъкло. Мебелите в бял цвят почти никога не се използват. Вижте тук за депо за извозване на стари мебели: http://www.depo.bg/izhvarlyane-na-stari-mebeli-v-sofiya-i-okolnostite.

Топ идеи за декорация в дома:

В зависимост от това колко далеч започват промените, еко стилът може да се изрази в ремонт и цялостно обзавеждане или допълващи интериора елементи като завеси, корниз, вази, килими, малки мебели. След като се вземе решение за смаяна на пода, изберете дървени дъски, паркет или корк за дневни стаи с повече трафик.

Еко стилът на банята лесно може да се създаде с полагане настилка от релефни камъни, вместо обичайните керамични плочки. Стените могат да бъдат красиво измазани боядисване или под тапета. Между другото, тапета трябва да бъде направен от хартия или плат, не винил. Много подходящи материали могат да се намерят и с едно голямо почистване на мазета и тавани: http://evro5.com/pochistvane-mazeta-tavani.

Пластмасата в интериорната декорация не е позволена – первази поставят тавани с дървени фризове – циментова замазка. Мебелите трябва да бъдат направени от дърво с ясно изразена текстура и без довършителни пластмасови панели.

Домакинските уреди, както и телевизора, и компютъра трябва да бъдат монтирани в шкафове и постаменти, работното място с писалищен скрий в или зад дървени паравани и панти.

Кухнята е съществен елемент. За нея еко стилът предлага качулка над хладилника. Чистият въздух и липсата на вибрации и шум, трябва да са отличителен белег на еко-стила.

Спалнята в екологичен стил може да бъде обзаведена с мебели от ратан: плетен стол, маса, нощно шкафче. Те придават на помещението уютен и естествен външен вид. Незначителните промени ще помогнат да се приближите по-близо до идеала: чиста пластмаса и интериор с бамбук са други отличителни черти.

Естествените текстилни изделия са много полезни. От тях може да изберете вида завеса, лен, памук. Вместо това, поставете мат или килим, плетено килимче от тръстика. Корковите дъски за детска стая и трапезария са добър вариант.

За да разберете какво е еко стил лесно, всеки от нас трябва да положи минимални усилия и да желание да бъде по-близо до природата. Друго нещо е, че повечето от елементите са доста скъпи. Такива са камък и дървен масив. Научете и за ръчен сондаж със сонда за добиване на вода: http://evrosonda.com/sonda-za-voda-podpochveni-vodi.

Като цяло инвестициите в този интериор, гарантира повече грижи за здравето на семейството в продължение на много години. Може дори, вашите внуци да се радват да наследят не само ценните мебелите, но и вкусът към природата като начин на живот.

Scroll to Top