5 най-мръсни места в къщата и как да ги почистите

5 най-мръсни места в къщата и как да ги почиститеИзненада! Мръсотия, бактерии и микроорганизми могат да живеят на места във вашия дом, които често смятате за чисти. Преди да позволите на семейството си свободно да докосва, използва и обработва тези елементи, уверете се, че те са толкова чисти, колкото са като нови. Ако ви трябват услуги за почистване на мазета и тавани, може да разберете на този адрес: http://www.bulkom.com/regioni/sofia/pochistva/mazeta-tavani.

Кухненска мивка

С толкова много ежедневна употреба не е шокиращо, че вашата кухненска мивка може да е по-мръсна и натоварена от бактериите от тоалетната. Докато повечето от нас отделят време да дезинфекцират тоалетните, често забравяме, че бактериите, попаднали в мивката от храна, по плочи и други може да се изплакнете с вода: Измийте с белина или почистващ препарат на базата на избелване веднъж на ден и изплакнете. Не забравяйте редовно да смените кухненските гъби, четки и парцали.

Телевизорното дистанционно

Всеки се докосва до устройството за дистанционно управление. То пада на пода. Кучето го души. Не е изненадващо, че половината от дистанционното управление, има милиарди студени микроби по копчетата си. Избършете дистанционното редовно – ежедневно, ако може с алкохол или хартиена кърпа с белина и вода.

Компютърна клавиатура

Точно като вашето дистанционно, компютърната клавиатура улавя микробите лесно. Ако кихате на клавиатурата, ядете на бюрото си или седите на работа, без да миете ръцете си, потенциално разпространявате микроби и бактерии. Уверете се, че си миете ръцете и се опитайте да накарате всички останали да направят същото – преди да използвате компютъра. Редовно забърсвайте клавиатурата и мишката с почистващ препарат на база алкохол на регулярна основа.

Ваната

Вашата вана може да бъде таен дом за микроби и да създава условия за размножаване на мухъл и бактерии. За да дезинфекцирате мястото, използвайте редовно спрей за ваната. Редовно използвайте почистващ препарат на базата белина, за да дезинфекцирате, след което изплакнете и изтрийте всички влажни петна.

Четки за зъби

Докато използваме четки за зъби, почистваме устата си, микроби и бактерии, не само от нас се натрупват по повърхността й, но и от банята. Заменяйте редовно четките за зъби и ги държите на място, където могат да изсъхнат напълно след употребите – възможно най-далече от тоалетната. И винаги правете промива при затворен капак, тъй като всяка такава промивка може да пръска бактерии.

Scroll to Top