Дълбоко почистване на къщата – как и откъде да започнете

Дори когато започнем да мислим за дълбокото и старателно почистване, това ни прави болни и уморени. Възможно ли е да почистите дома си за един момент? Ако да, къде и как трябва да започнем?

Експерти са подготвили много полезни съвети, които ще ви помогнат да извършите дълбоко почистване, като спестите време и усилия.

Дълбокото почистване на къщата означава преместване на мебелите, почистване под тях, изхвърляне на ненужни неща. Ето и кой ще извози старите мебели и ще дезинфекцира: http://bezvredno.com/izvozvane-stari-mebeli-dezinfektsiya/

Основната част от всяко почистване, включително дълбоко, трябва да се извършва от горе до долу; Всичко от горе до долу трябва да бъде внимателно почистено.

Всяка къща, дори и тези, които се почистват редовно, се нуждае от дълбоко почистване от време на време.

Какво трябва да знаете, за да успеете в усилията си за дълбоко почистване?

На първо място, подгответе всички ваши принадлежности за почистване и ги носете в специална кошница или по-добре в торта.

Започнете почистването от задната част на къщата си и от последния етаж. Опитайте колкото е възможно по-трудно да почистите всичко от горе до долу.

Опитайте се да не се разсейвате. Изключете телевизора; Отрежете мобилния си телефон, изключете компютъра си и WORK.

Много по-лесно е, ако имате помощници. Много майки включват всички членове на техните семейства, за да им помогнат. То може да бъде забавно за всеки член, дори и за малко дете.

Много хора предпочитат да започнат почистването от баните. Тук трябва да измиете прозорците и первазите, да почистите тоалетната, мивката и да измиете пода. Не забравяйте за огледалата.

Кухнята се смята за второто най-мръсно място в къщата. Вие трябва да добавите в допълнение към редовно почистване, почистване на хладилника (вътре и навън), почистване на боклук чекмедже. Вие също трябва да избършете вътре и външните повърхности на всички шкафове. Вакуумирайте и подсушете подовете. От време на време дървените подове трябва да бъдат нанесени.

Трябва да се прави и дълбоко почистване на прозорците, особено ако времето позволява. Но не забравяйте, че не трябва да миете прозорците си през слънчев ден.

Не забравяйте да почистите мебелите си. Мебелите от дърво трябва да бъдат полирани и цялата тапицерия на кърпата трябва да се почисти. Не забравяйте да почистите под дивана и дивани.

Отстранете паяжините, чисти въздушни отвори и вентилатори.

Допълнително внимание при дълбокото почистване на къщата трябва да се обърне на дезинфекция. Опитайте се да дезинфекцирате колкото е възможно повече повърхности.

Scroll to Top