Стегнете и оформете краката за лятната ваканция

В топлото време не носим чорапи, нито може красивия и фин чорапогащник да замаже дефектите по краката, а на панталона също няма как да разчитаме, защото той става твърде къс. Материите стават все по-прозрачни и каката ни са изложен и на показ по всяко време. Ето, защо е важна грижата за тях.

Стегнете и оформете краката за лятната ваканция

Без значение дали ще стоите на плажа или в офиса, краката трябва да са безупречни на вид. Огледайте се и действайте по нашите правила за грижа на краката. Започнете с добра козметика и конкретно хидратиращ крем за тяло. Той ще се грижи, както зиме, така и лято за снабдяването им с нужни вещества:

  1. Бедра – целулита е враг на женската красота. За жалост той засяга дамите от всяка възраст и с различен начин на живот. Борбата с него е безмилостна и няма период, трябва да се води постоянно. За да изглеждат безупречни бедрата ви хранете се здравословно, масажирайте бедрата всяка вечер и пийте много течности. Към всичко това добавете и спорта, поне 3 пъти седмично.
  2. Колена – красивото коляно трябва да е нежно и добре оформено. За целта два пъти в седмицата използвайте пилинг. Домашен ексфолиант за колената, както и за останалата част от тялото може да направите с шепа малини, две лъжици зехтин и малко мед. С тази смес може да натривате колена и лакти и гарантирано да съхраните младежкия вид на тази част от тялото си за дълго.
  3. Стъпала – накиснете стъпалата в разтвор от соли. Така не само ще дезинфекцирате, но и ще направите кожата по-мека и жизнена. Изберете подходяща грижа за ходилата си и главно гелове с охлаждащ ефект. За по-голям резултат намажете краката с подхранващ крем и увийте в найлон и чорап. Оставете да действа 10 минути и след това изтрийте с хавлиена кърпа.
  4. Подбедрица – с напредване на годините, кожата повяхва, остарява, набръчква се и загрубява. За да съхраните кожата на подбедрицата по-дълго младежка редувайте сутрешния душ с топли и студени вълни. Един път седмично накисвайте краката във вана с етерични масла. Когато отчитат ходилата вдигайте за 10-15 минути краката на високо, за да подобрите кръвообращението и не забравяйте за редовната епилация.
  5. Педикюр – оформете красиво педикюра. Преди обаче да се заемете с него накиснете краката на вода баня с етерични масла и морски соли. Те ще подобрят състоянието на кожата и ще може лесно да отстраните мъртвата и загрубяла кожа, да изрежете ноктите и да оформите красиво с пила, пемза и лак за нокти.

 

 

Scroll to Top