Какво се случва, когато не филтър на климатик

Знаете, че трябва да сменяте въздушния филтър на климатичното тяло редовно, обикновено на всеки три месеца или дори по-често.

В живота обаче се случва често да забравяме тази промяна, както на филтри, така и на много други неща. Забързани в ежедневната работа, децата и социален живот, това е напълно разбираемо.

И така, климатикът става опасност за дома ви.

Как да разберете, че филтърът на климатика е за смяна и как да купите добри климатици: http://ddclima.bg/klimatik/stenni-klimatici/daikin-ftxb60crxb60c:

Ако усетите по-лошо качество на въздуха в дома.

Въздушните филтри и AC работят, за да улавят вредни частици като плесени, косми от домашни любимци и бактерии, които иначе биха замърсили въздуха във вашия дом. Ако филтърът не се сменя навреме, той просто ще замърси въздуха в помещението.

Периодичното почистване на филтъра може да става само на силна струя студена вода. Един път на всеки 6 месеца, обаче не забравяйте да го сменяте с изцяло нов.

Когато вашата AC система започне да работи по-малко ефективно или изобщо не.

Накратко, когато забравите да смените въздушния филтър, замърсяващите вещества като прашец и прах запушват филтъра и го натоварват в работата. Въздухът, който циркулира в дома допринася за замърсяването на въздуха в помещенията, което е много вредно. Всичко това покачва и разхода на ел. енергия.

Вашата климатична система се захранва от мотор на вентилатор, който започва да работи по-усилено и по-трудно, в резултат на запушен филтър. Това допълнително налягане може да доведе до прегряване или дори разбиване на мотора на вентилатора. Повече работа за мотора на вентилатора води до по-високи заряди на електричество и по-големи сметки. Освен това, замърсената серпентина може значително да намали ефективността на климатиците.

Никой не иска да живее в мръсен дом. Ако не подмените филтъра, ще живеете в среда, която ще окаже негативно влияние върху здравето на вашето семейство – особено ако страдате от алергии, слаба имунна система или други медицински състояния.

 

 

 

 

Scroll to Top