Имоти в България – курортни имоти по северно Черноморие

Офертите за покупко-продажби на имоти по северното ни Черноморие са по-малко, но това не ограничава изцяло купувачите на жилища. През последните години все повече и повече външни купувачи мислят за къща край брега морето на България.

Не е изненадващо, защото това място има уникална красота на природата и не е толкова гъсто изградена като южното крайбрежие. Има много зеленина, красива плажна ивица, малки и по-големи плажовете и улички и алеи туристи. Къщата на брега на подобно място ще бъде особено живописна – в дизайна на красива природа, която съчетава море, гора и планински пейзажи. Повече оферти може да видите тук сайта на агенцията

Най-популярният курорт в този район е Златни пясъци.

Курортът се намира на територията на природен парк, плажовете се отличават. Тук, точно на плажа, горските хълмове започват, така че въздухът тук е едновременно море, планина и гора, а живеещите тук са особено препоръчителни за тези, които страдат от хронични настинки. Имотът тук е малко по-скъп от южния бряг и започва от 750 евро на квадратен метър. Къща край морето струва от 300 хил. Евро, апартамент на морето – от 30 хил. Евро.

Малко на север са Албена и Балчик. Албена се счита за най-модерният български курорт, идват тук за отдих със семействата си. Има много извори с минерални води, обработени с лиманна кал и таласотерапия. Тук има много високо ниво на обслужване, но цените са едни от най-високите в страната. В самата Албена недвижимите имоти не се строят, защото това тя е резерват, но можете да закупите недвижим имот на морето в околните села. За това от полза ще са съветите на агенция за недвижими имоти.

Балчик е едно от най-старите селища на брега на Черно море, сега се изгражда активно. Досега цените в тези градове са на разположение и тук може да намерите недвижими имоти на морето на цена на квадратен метър от 600 евро.

Варна е най-големият курорт на Черно море в България. Има международно летище, цялата градска инфраструктура, културният живот е пълен с фестивали и други събития. Тук остават десетки хиляди туристи и има балнеологичен център. Цените на къщите край морето започват от 700 евро на квадратен метър.

Варна се счита за морската столица на страната. Тя е много уважавано място, тук се уреждат онези, които се интересуват от наличието на летище.

Константин и Елена, която в социалистическата епоха била наречена „Приятелство“, също се счита за престижно място за живеене. Тук има не един и два луксозни имоти.  Древното име на курорта се е появил заради манастира на XIV век, откъдето вече няма почти нищо. Но тук има много минерални извори, много, от които се вливат в морето, което прави брега на курорта още топло и приятно курортно място през зимата. Плажовете се намират в малки уютни пясъчни заливи между каменисти скали. Тук може да намерите апартаменти в близост до морето от висок клас и цената за тях започва от 1300 евро на кв.м.

На който и да е имот в България да се спрете, Северно Черноморие очаква, примамвайки с атрактивни места, цени и гостоприемство. Потърсете агенция по недвижими имоти, която да ви насочи най-точно към това, от което се нуждаете.

Scroll to Top