Как да се удължим живота на дивана

Как да се удължи живота на дивана

Как мога да удължа живота на любимия си диван?

Грижа за всеки мека мебел, по-специално, диван – е доста деликатен и сложен процес, който позволява да се удължи експлоатационния живот. Тъй като материалът на мебели е с тенденция по него да се натрупва прах и с течение на времето растителните акари антиалергични трябва да бъде два пъти годишно, за да извършват химическо чистене диван.

Трябва да се почиства редовно, например, като се използва прахосмукачка, но не по-често от няколко пъти в месеца, тъй като такова чести почистване на праха заплашва да повреди тапицерията на дивана. Ако това не помогне, може да организирате химическо чистене. На потребителския пазар тези услуги се предлагат от многобройни компании за почистване.

Към днешна дата има два вида химическо чистене на мека мебел – това е правилното химическо чистене. Сушенето на дивани се извършва с органични разтворители (без вода). Аква почистването включва почистване на повърхността на дивана с помощта на специални препарати. Преди химическо чистене диванът трябва да определи вида на замърсяването на повърхността на дивана – течност, мазнина или смес. Смазващите петна се отстраняват по-добре от разтворителите. За отстраняване на петна от кафе, чай или шоколад е подходящ неутрален препарат и след прилагане на етанолов разтвор се премахват петна от червило, вино или сок.

Когато почиствате диван, не трябва да използвате няколко отстраняващи петна по едно и също време, в противен случай може да повредите тапицерията. Най-добре е да ги използвате на свой ред. Химическото почистване е много отговорно, затова е по-добре да го поверите на професионалист. Също така, колкото по-бързо се извършва почистването, толкова по-добре. За цялостно отстраняване на отпадъците, може да разгледате на тази връзка: http://www.чистачи.com/category/извозване-отпадъци-стара-загора.

В зависимост от вида на повърхностното замърсяване на дивана, химическото почистване осигурява използването на различни средства за премахване на петна и химически агенти, които внимателно почистват и не увреждат тапицерията на дивана.

Химическото почистване се извършва на няколко етапа: – прилага се разтвор, проникващ в порите на тъканта; – измива се с разтвора с прахови частици със специална прахосмукачка; – дълбоко сушене. Продължителността на процедурата за химическо чистене на дивана зависи от вида на покритието, вида на замърсяването, начина на почистване и размерите на самия диван.

 

Scroll to Top