Чистотата е гаранция за здраве

При почистването на банята и тоалетната се изисква специално внимание. Внимателното почистване на банята е залог не само за чистота, но и за здравето на тези, които живеят в къщата.

От izvozva.bg, сега ще ви разкажат как да почистите правилно банята.

Почистване на тоалетната чиния: правила за дезинфекция на банята

За да не се превърне банята в гнездо за бактерии и мръсотия, тя трябва да се почиства редовно. Необходимо е да се използват специални почистващи продукти, както и да се разбере, на кои места да се обръща специално внимание.

Тоалетната, разбира се, изисква тоалетната. Тя трябва да се почиства поне веднъж седмично, за което се използват не само специализирани тоалетни чисти, но и народни методи. Първите са химикали. Те работят ефективно, но понякога, дори замърсените части не подлежат на почистване. Така, често се случва с мебелите. И точно, когато са захабени безвъзвратно е време да помислим за безплатно изхвърляне на стари мебели.

Имайте предвид, че когато използвате каустични вещества на основата на хлор, трябва да използвате лични предпазни средства – ръкавици, респиратор.

В почистване на тоалетна чиния

Необходимо е да се почисти тоалетната на най-труднодостъпните места. В същото време, обърнете специално внимание на пространството под ръба на тоалетната чиния, тъй като това е мястото, където се натрупват повечето бактерии.

Ако по някаква причина не използвате специализирани химически средства, тогава малко оцет или белина разтворени във вода, се справя добре с бактериите.

А сега, внимание: Coca-Cola, позната на всички, ще ви помогне да изчистите жълтия цвят в тоалетната.

Успех в почистването на упорити замърсявания!

Scroll to Top