Как детската стая влияе на детската психика – фирма за извозване на стари мебели

Психолозите казват: колкото по-рано детето има собствена стая, толкова по-добре. Благодарение на този малък свят се формират навици, вкусове и дори характер.

И така, как ще създадете стая за вашето дете

На първо място, помислете за характеристиките на неговия характер и навици.

Какво най-много обича да прави? Как се държи с връстниците си? Тогава със сигурност ще разберете, какво му подхожда.

Вашето дете обича ли да прекарва много време само? Винаги ли има, какво да прави? Психолозите наричат ​​такива деца „самотници“ или „аутсайдери“. Това дете може да израсне като талантлив изследовател. То със сигурност ще е над своите връстници в развитието.

Разделете детската стая за него на две части

За целта, потърсете Фирма за извозване на стари мебели.

В едната зона, то тихо ще прекарва време в своя свят, само със себе си. В друга част ще се среща с гости, връстници, приателчета. Може, дори да използвате метода на подиумно разделяне на стаята. Нека една част от пространството е по-висока от другата с 50 сантиметра.  Между другото, под подиума е много удобно да поставите личните вещи на детето.

Например в долната част на детската стая момчето може да играе спортни игри с приятелите си. На килима на това място детето може да провежда всякакви обединяващи дейности с приятели. За момиче в тази зона може да организирате детска всекидневна – да приема приятелките си. Нека всичко тук е красиво и удобно с меки столове и маса.

В горната зона за такива деца трябва да направите малък личен кът. Там детето си фантазира и прави своя къща, а вие вече ще превърнете фантазиите му в реалност.

Закачете параван, направете малък вигвам, направете си корабна кабина – възможностите за креативни решения са безкрайни. Оставете вашето бебе, тук да се потопи във вътрешния си свят и бъдете сигурни, че никой няма да го безпокои.

Какво да организираме за енергично момче или момиче?

Ако вашето дете постоянно се движи, скача, измисля нови неща и всички наоколо познават веселия му характер. Бъдещият лидер расте. Ако му създадете необходимите условия, той ще стане такъв.

Детето, също разделя стаята на две части

Боядисайте една част от стаята в спокойни тонове, които действат успокояващо на психиката. Синият цвят е добър за релаксация, подобрява и академичните постижения. Начертайте синьо небе с облаци за релаксиращ ефект. Подходящи тапети с водния елемент, всякакви нюанси на синьото. За неспокойно момиче закачете розови, пастелни завеси – те допринасят за хармонията и мира.

Ако детето играе много на пода, направете го от екологично чисти материали.

В другата страна трябва да се създадат условия за изява и приложение на неговата енергия. Най-добрата спортна зона. Нека всичко е тук: люлка, халки и хоризонтална лента, всякакви гимнастически принадлежности.

Трябва да се работи малко повече в стаята на такова енергично дете, чието внимание е постоянно разпръснато. Това е сложен характер. От една страна, такова дете има дълбок вътрешен свят, богато творческо въображение. От друга страна, за него е по-трудно да развива отношения с връстници и учители. От такива хора израстват креативни хора. Особено се нуждаят от свобода.

В стаята на едно разсеяно дете всичко трябва да бъде подредено така, че вниманието му да е съсредоточено, върху една тема.

Нека стените и таваните са в един цвят

Трябва да се избягват ярки, разнообразни модели. Броят на артикулите също е най-добре сведен до минимум. На бюрото поставете само ученически пособия за него. Нека стои отделно от другите части на стаята, така че да не се разсейва, докато учи. Може да поставите тук таблицата за умножение, календари и карти, бележки с напомняния за важни въпроси. Направете много чекмеджета и рафтове в детската стая за всеки вид неща. Нека детето се научи на организация и подреденост от детството.

Какъвто и да е характерът на вашето бебе, ще е чудесно, ако от детството то участва в създаването на стаята си. Нека се докаже! Вслушвайте се сериозно в мнението му от най-ранна възраст. Така то ще се научи да проявява инициативност, креативност, независимост. Изберете заедно цветовете на стените, мебелите, аксесоарите. За бъдещия възрастен е полезно да разбере собствените си предпочитания от ранна възраст.

Източник: kostovi.bg

Scroll to Top