Какво да направя, ако моята навигация за кола, не може да използва мощността на автомобила

Като цяло автомобилната навигационна система има експлоатационен живот около 1-2 часа, така че при шофиране на дълги разстояния трябва да използвате захранване за автомобил. Въпреки това, някои собственици на автомобили са открили, че когато се използва захранването на автомобила, предупредителната лампа винаги е изключена.

След проверка се оказа, че бушона на оригиналната запалка е изгорял, поради което не може да се използва външен източник на захранване. По това време собственикът често смята, че качеството на GPS захранването на автомобила е твърде ниско, но след многократни смени ситуацията остава същата.

Всъщност причината, поради която навигация за кола не може да използва захранването на автомобила, невинаги се дължи на качеството на захранване в автомобила. В много случаи това се дължи на дизайна на запалката.

Проста преценка и решение:

Собственикът може първо да определи към кой от интерфейсите за GPS захранване на автомобила принадлежи автомобилът. Ако в единият не работи захранването, а в другият се получава връзката, то значи проблемът е в захранващият контакт. Ако при всички възможни контакти в автомобила, устройството отново не се включва, то значи проблемът е в него. Тогава трябва да се потърси технически сервиз или гаранционните условия.

GPS не може да използва мощността на автомобила

Собствениците на автомобили, които използват автомобилен щепсел тип А, ако не искат да променят захранването на автомобила, могат да го включат, след като колата бъде запалена и преди да я изключат, за да предотвратят моментно изгаряне на високо напрежение.

Ако намирате този метод за проблематичен, можете да направите проста модификация на запалката в колата си. Сгънете металния лист (червена маркировка) отгоре на гнездото на запалката, за да предотвратите използването на GPS от захранването на автомобила.

Източник: BGAUTO.EU

Scroll to Top