Съвети и факти за почистване на отпадъци от къщата

Изследователи от Калифорнийския университет в Лос Анджелис наскоро наблюдавали 30 семейства и установили, че майките, които са били изложени на по-разхвърлян дом, са имали повишени нива на хормона на стреса кортизол. 75% от семействата в проучването са имали толкова тежка криза, че е трябвало да използват гаражите си единствено за допълнително съхранение.

Съвети и факти за почистване на отпадъци от къщата

Всички знаем колко усилия може да изискват почистването на отпадъци и подреждането. По целия свят хората се борят с почистването на домовете си. Почистването на отпадъци от всички тези кътчета и пролуки, определено не е най-вдъхновяващата задача за изпълнение и след като я направите, този прах изглежда се утаява твърде бързо!

Какво трябва да направите по планиране и почистване на отпадъци

Знаем, че ни чакат много задачи, които нямаме нищо против да изпълняваме, като например чистенето с прахосмукачка, но има задачи, които обичаме да избягваме. Една такава може да е прането на дрехи, изхвърляне на боклук, гладене с ютия и пр. Тази или онази задача, която не ви се нравят обаче няма да се свършат сами. Цялата купчина с дрехи се натрупва и расте, и расте. Така става и с боклука. Камарата ще расте, докато накрая не трябва да се справяте с цяла планината. Това вече отнема ми цял ден.

И все пак замисляли ли сте се някога кои задачи не харесват повечето хора?

Или какви задачи обикновено предпочитат мъжете и жените? Или тези, през които приятелите и семейството ви преминават, и с кои се борят?

Екипът на sofia.bg.services ви приветства с добре дошли и дава някои насоки, как по-лесно да се справите с проблемите.

И така, ако търсите по-лесни начини за почистване на дома, съветът е да започнете с почистване на отпадъци. Това е услуга, която лесно и всеки може да наеме директно от сайта.

Има много лесни начините да намалите разходите си за почистване и наред с това да знаете как да прекарате цялото свободно време, което ще имате, след като намерите професионална компания, която да поеме задачата от ръцете ви.

Използвайте тези 4 прости съвета, за да предотвратите безпорядък в начина си на живот и да предотвратите връщането му:

Използвайте политика „един към един“

Това правило ви принуждава да се уверите, че в дома ви няма да има повече предмети, отколкото вече има. Това правило е просто. Всеки път, когато решите да донесете нещо ново вкъщи, нещо друго трябва да се изхвърли. Без изключения!

Спиране на нещата от влизане в къщата

Внимавайте, какво носите вкъщи. Винаги си задавайте тези въпроси, когато решавате да се сдобиете с нещо ново.

„Имаме ли място за този артикул?“, „Къде ще го съхранявате?“, „Наистина ли искате точно този артикул?“, „Може ли да минете и без него?“ Като изградите навик да си задавате тези няколко въпроса, може да предотвратите навлизането на потенциален безпорядък в къщата.

Минимизиране на усилията за прибиране на нещата

Ключът към това правило е да улесните прибирането на нещата. Помислете за това… Ако е трудно да го поставите обратно на мястото му, тогава най-вероятно ще го поставите някъде другаде. Например – децата ви най-вероятно ще приберат играчките си, ако използвате контейнер за съхранение с лесно отварящ се капак.

Отделяйте малко време всеки ден за разчистване

Отделяйте 20 минути всеки ден, в които да разчиствате детски играчки, списания, поща и други обикновени бъркотии. Когато правите това, може да избегнете часове чистене в бъдеще. Дори и да не може да прилагате този съвет ежедневно, планирайте седмично или дори двуседмично почистване и се уверете, че ще си отделите достатъчно време.

За повече съвети и трикове как да поддържате реда в дома, потърсете специалисти ли посетете директно сайта на такива на адрес: https://www.sofia.bg.services/pochistvane.

Scroll to Top