7 най-добри начина за повторно използване на битовите отпадъци след почистване на двор

Знаете ли, че повторното използване на домакинските отпадъци във вашия дом и градина помага за намаляване на боклука като цяло?

Грижа ли, ви е за отпадъците и растящите купища боклук в двора ви? Дори съзнателно да живеете природосъобразно, кофите за боклук в повечето домакинства се пълнят бързо, дори от едното рутинно почистване на двор.

Всеки може да даде своя принос, чрез повторна употреба и повторно предназначение на отпадъците, вместо просто да ги събира. Може да спрете за кратко, преди да изхвърлите боклука си и да се чудите, дали не можете да го използвате по друг начин.

Предимства на повторното използване на боклука

Предимствата са очевидни: спестявате много пари, защото не е нужно да купувате много нови неща, докато намалявате боклука си. Вие също допринасяте за намаляване на отпадъците и опазване на околната среда. Допринасяте за по-зелен живот.

За да ви помогнем да постигнете това, тук са изброени някои хитри примери за повторно използване на „отпадъци“, след почистване на двор. Сред тях ще видите, че много от продуктите, които се считат за отпадъци, могат да бъдат превърнати в полезни предмети във вашата градина само с няколко прости стъпки!

7 гениални идеи за повторно използване на вашите битови отпадъци

Картонени опаковки за яйца: Може креативно да ги бърникате или да ги използвате повторно директно за засаждане на разсад. Напълнете камерите с пръст, поставете семена във всяка и полейте добре земята. Опаковани в полупрозрачна торба за боклук и поставени на топло и светло място, растенията ще започнат да растат. Когато разсадът е готов, засадете го в по-голям съд или в градината.

Тетрапак опаковките: Тетрапак опаковките за съжаление се рециклират много по-рядко, отколкото обикновено се предполага. У дома можете да продължите да ги използвате по много начини. Два примера са като вази за цветя или растения или домашно приготвени места за хранене на птици, но можете лесно да ги украсите с боя или хартия и да ги оформите в много други неща като предмети за съхранение на бюро например.

Хартиени торби: Хартиените торби от пекарната или магазина са здрави и могат да се използват няколко пъти без никакви проблеми. Например, използвайте ги за сандвича, който опаковате в движение, или за бисквити или домашно приготвени зърнени блокчета. Те също са отлични за поставяне в тавата за компост.

Козметични опаковки: Опаковките на козметични продукти като контейнери за дезодоранти, кутии за крем и бутилки за душ гел и шампоан обикновено са здрави и красиви по форма. Освен това могат лесно да се напълнят с домашно приготвени продукти. Ако ги повдигнете, може също да си спестите покупката на специални мехлеми или контейнери за красота, които да напълните със собствените си домашно приготвени мехлеми.

Тапи за вино: Тапите на бутилки за вино и бутилки за пенливо вино могат много добре да се използват като дренаж за растения в саксии и кутии. Коркът е естествен материал, който е много по-лек от обичайните камъчета и осигурява добра вентилация. Също така е лесно да правите дъски за каре, коркови подложки и подложки за саксии.

Щипки за кутии и напитки: Ако искате повече ред и пространство в гардероба си, може просто да свържете закачалки с щипките за кутия и напитки. Така имате повече място за дръжки в шкафа.

Ролки от тоалетна хартия: Може да добавите ролки от тоалетна хартия във вашата градина, като ги използвате като разделители за вашите разсад, когато ги засаждате в земята. След като пораснат, може да премахнете разделителите и да ги засадите по-далече.

В заключение:

Надяваме се, че ще бъдете вдъхновени да помислите два пъти какво поставяте в кошчетата си и дали можете да направите нещо друго с това или онова, преди да го изхвърлите. И все пак, помнете не всеки боклук може да се използва повторно, а различните видове също изискват специфично изхвърляне на отпадъци в съответствие със законодателството и указанията на агенцията по околната среда. Това е, което експертите от dvorove.com предоставят като полезни насоки при извозване на боклук. Те са тук, за да се справят с адекватното изхвърляне на отпадъци от всякакъв вид, като изхвърляне на битови отпадъци или изхвърляне на градински отпадъци, след почистване на двор.

Повече може да разгледате и на този линк: https://dvorove.com/firma-ceni-pochistvane-dvor.

Scroll to Top